Fogimplantátum, fogbeültetés

Fogimplantátum, fogbeültetés

A fogbeültetés fixen pótolja elvesztett fogait, hosszú távú és esztétikus fogpótló megoldást nyújt Önnek.

Bővebben

Bölcsességfog-húzás sebészi úton

A bölcsességfog a leghátulsó rágófogunk, fogkefével nehezen elérhető és tisztítható, legtöbb esetben az elhelyezkedése sem megfelelő, számos panasz okozója.

Bővebben
Bölcsességfog-húzás sebészi úton
Gyökércsúcs rezekció

Gyökércsúcs rezekció

Gyökércsúcs sebészeti tisztítása, aminek a leggyakoribb oka a gyökércsúcsnál kialakult gyulladás.

Bővebben

Fogorvosi konzultáció

Személyesen konzultálhat fogorvosainkkal. Panoráma röntgen készítése után, egy általános szájüregi ellenőrzés következik, elváltozásokat, oda nem illő szájképleteket ellenőrzünk, majd a fogak állapotának általános vizsgálata, ellenőrzése. Már a székben, lehetséges megoldásokat kínálunk az adott problémára, melyet egy írásban rögzített kezelési tervben rögzítünk, Önnel egyeztetve.

Bővebben
Személyes konzultáció fogorvosainkkal, kezelési terv készítés
Fájdalommentes gyermekfogászat prémium fogászat

Fájdalommentes gyermekfogászat

A gyerekek fogazatának megóvása és szájüregének egészséges megőrzése elsősorban a szülők feladata és felelőssége, de emellett az is fontos, hogy a gyerek rendszeresen és félelem nélkül járjon fogászatra. A fogászati félelem kialakulása elsősorban egy tanult (a szülők maguk is rettegnek a fogorvostól, rendelőtől) attitűd, másodsorban pedig a rosszul megválasztott fogászat/fogorvos miatt is hozzájárulhat a kellemetlen élményekhez.
A Fogpatika gyermekbarát fogászat, ahol a hangsúly a megelőzésen, a fogak egészséges megtartásában van. Akár mesenézés közben (a kellő barátkozást követően) is el tudjuk végezni az adott kezelést.

Bővebben

Fogszabályozás

Számoz ízületi panasz, harapási rendellenesség megoldása a fogszabályozás. Érdemes még gyerekkorban elkezdeni. A szépség is egy fontos érv lehet, de a funkció maradéktalan betöltése az első számú indikáció. A fogszabályozás minden életkorban elkezdhető, a mi döntésünk, hogy mikor vágunk bele és érjük el az áhított fogsort. A mi döntésünk, hogy mely időponttól szeretnénk félelmek és komplexusok nélkül mosolyogni. Vágjon bele most.

Bővebben
Fogszabályozás prémium fogászaton Budapesten és Gödöllőn
Kíméletes foghúzás prémium fogászaton Budapesten és Gödöllőn

Kíméletes foghúzás

Foghúzás csak a legszükségesebb és utolsó állapot, hiszen prevenciós klinikaként törekszünk a fogak megmentésére. Elsődleges szempont a fogak megmentése. Amennyiben nincs más lehetőség, helyi érzéstelenítésben,a legminimálisabb trauma mellett végzi szájsebészünk fájdalommentesen a beavatkozást.

Bővebben

Fájdalommentes gyökérkezelés

Ha a fogszuvasodás olyan mértékű, hogy eléri vagy megközelíti a fog belsejében levő, ereket és idegeket tartalmazó kamrát, fogbél gyulladás alakul ki. A másik ok, amiért a fogat gyakran gyökérkezelni kell, ha a túl nagy tömés, vagy a nagy kiterjedésű fogszuvasodás következtében elhal a fog.
Azáltal, hogy megszűnik a fog vérkeringése, a vér nem tudja elszállítani a fogból a baktériumokat, és ezek a fogágyban, a fogat körülvevő csontban elszaporodhatnak, és gyulladást okozhatnak. Az ilyenkor kialakuló gyulladásos gócos fogak lehetnek az okozói, ill. fenntartói, a szervezet egyéb helyein kialakult gyulladásos folyamatoknak (pl. foltos hajhullás, bőrkiütés, szemészeti, urológiai, ízületi gyulladások, szívizomgyulladás).

Bővebben
Fájdalommentes gyökérkezelés Budapesten és Gödöllőn
Fogaszati röntgen és CT készítés a fogászati problémák megelőzésére

Fogászati röntgen és CT

Fogászati röntgen szolgáltatások a Fogpatika Szalonokban, Budapesten és Gödöllőn.

MIBEN LEHET SEGÍTSÉGÉRE A FOGRÖNTGEN?

  • segít a fogorvosnak megállapítani a látható jelek nélküli fogszuvasodást, fertőzést, csontveszteséget;
  • a gyermek fogröntgen megmutathatja, hogy hol vannak a maradó fogak és mikor nőnek ki;
  • felnőtteknél megállapítható a bölcsesség fog kinövésének várható ideje;
  • a röntgenfelvételek összehasonlításával a kezelőorvos nyomon követheti a fogak állapotát;

a fogászati problémák korai felismerése és kezelése időt és pénzt spórolhat meg Önnek.

Bővebben

Fájdalommentes fogtömés

A régi amalgám fogtömésekkel kapcsolatos hadjáratot a fogszínű esztétikus tömőanyagok gyártói pár tíz év alatt sikeresen megnyerték. Ma már tehát nem kérdés, hogy amalgám vagy esztétikus tömés, a válasza mindenkinek hasonló, az amalgám fémötvözet, ha lehet, ne tegyük a fogakba. Az esztétikus töméseknek azonban számos fajtája jelent meg a piacon.

Bővebben
Fájdalommentes esztétikus fogtömések Budapesten és Gödöllőn
Győzze le fogászati félelmét fogorvosaink segítségével

Fogászati félelem

Hogyan küzdjük le a fogorvostól való félelmünket? Bizonyos fokú félelem természetes fogászati kezelések előtt. Baj csak akkor van, ha ezek az érzések fóbiává növik ki magukat. Átlagosan minden ötödik embert pánikszerű félelem fog el a fogorvosi kezelések gondolatától, és addig húzzák-halasztják a dolgot, ameddig csak lehetséges. A félelem gyökere többnyire még a gyerekkorból ered, forrása valamilyen negatív élmény. Kiszolgáltatottnak érzik magukat, félnek a fájdalomtól. A legrosszabb, ha a páciens nincs tisztában azzal, hogy pontosan, mi is zajlik a kezelés alatt. Ezért sokan inkább el se mennek a fogorvoshoz.

Bővebben