Fogkő eltávolítás prémium luxus fogászaton Budapesten és Gödöllőn

Fogkő eltávolítás

Az egészség a szájban kezdődik!
Miért fontos a rendszeres tisztítás? A fogkő nem más, mint kalcifikálódott lepedék, mely csak mechanikai úton távolítható el, otthoni körülmények között sajnos nem.
A fogkő, fogínygyulladást (gingivitis) okoz, mely időnkénti vérzéssel jár – ami már eléggé rémisztő. Szájszag és rossz lehelet a kísérője. A sokáig el nem távolított fogkő pl. terhességnél koraszülést okozhat. A zománc és a fogkő határánál szuvasodás alakulhat ki. Egyéni hajlam, genetikai adottság, valamilyen életmódbeli változás, komolyabb vérképző szervvel kapcsolatos megbetegedés, immunhiányos állapot egy egyszerű fogínygyulladásból fogágygyulladást alakíthat ki. Az igazán rossz hír az, hogy míg a fogínygyulladás visszafordítható fogágygyulladás nem, megállítható a folyamat, szinten tartható DE nem visszafordítható!!!!

Bővebben

Lézeres kezelés

Lézert, a szájüregben előforduló megbetegedésekre pl., afta valamint a fogak kezelésére is használjuk. Kihasználjuk a lézer fájdalomcsillapító és biostimuláló hatását. Eredményesen alkalmazható: afta, herpesz, ínygyulladás, fognyaki érzékenység esetén is.
A szájnyálkahártya nagyon érzékeny a különböző fertőzésekre, betegségekre. Az időben alkalmazott lézeres beavatkozás enyhíti a tüneteket és mielőbbi gyógyulást eredményez. A lézer oly módon serkenti a szervezet természetes folyamatait, hogy az immunrendszer támogatásával a szervezet ellenálló képességét növeli különböző külső és belső káros hatásokkal szemben. Gyorsítja az egyes gyulladással és fájdalommal járó folyamatok lefolyását

Bővebben
Lézeres fogászati kezelés Budapesten és Gödöllőn
Szájhigéniai szájápolási tanácsadás fogászati problémák megelőzése

Szájhigiéniai tanácsadás

Fogat mosni mindenki tud! Akkor miért kell ezzel foglalkozni?
Miért kell a fogunkat folyamatosan mosni, legfeljebb nem lesz olyan fehér…
A rövid válasz az, hogy azért kell fogat mosni, hogy ne lyukadjon ki és ne veszítsük el őket, amúgy is van bajunk elég, nem kell még a fogsorunkra is több százezret költeni.
A fogmosás lényege, hogy a lepedéket eltávolítsuk, mert az el nem távolított lepedék kalcifikálódik már néhány nap után és fogkő lesz belőle, azaz ételmaradék + nyál = fogkő. A fogkőnek külön flórája van, mint egy önálló szervezet saját baktériumteleppel rendelkezik, ezért muszáj kialakítani a helyes szájhigiéniát és elsajátítani a jó technikát.

Bővebben

Zománcerősítő kezelések

Bármennyire odafigyelünk a táplálkozásra a savas ételeket, italokat szinte lehetetlen elkerülni, ezek sajnos károsíthatják a fogzománcot, fontos ásványokat veszíthetünk el.
A kezelések alkalmával, lézerrel és speciális remineralizáló készítményekkel igyekszünk az eredeti állapotokat visszaállítani és a fogak érzékenységén is csökkenteni, akár teljesen megszüntetni.

Bővebben
Zománcerősítő kezelés a fogászati problémák megelőzésésre
Fogínyvérzés elleni kezelés prémium fogászat

Fogínyvérzés elleni kezelés

Minden fogágygyulladás, fogínygyulladással kezdődik. A fogínygyulladás, ami vérzéssel járhat, még visszafordítható, a szövetekben nem okoz maradandó károsodást.

Bővebben

Preventív gyermekfogászat

A gyerekek fogazatának megóvása és szájüregének egészséges megőrzése elsősorban a szülők feladata és felelőssége, de emellett az is fontos, hogy a gyerek rendszeresen és félelem nélkül járjon fogászatra. A fogászati félelem kialakulása elsősorban egy tanult (a szülők maguk is rettegnek a fogorvostól, rendelőtől) attitűd, másodsorban pedig a rosszul megválasztott fogászat/fogorvos miatt is hozzájárulhat a kellemetlen élményekhez.
A Fogpatika gyermekbarát fogászat, ahol a hangsúly a megelőzésen, a fogak egészséges megtartásában van. Akár mesenézés közben (a kellő barátkozást követően) is el tudjuk végezni az adott kezelést.

Bővebben
Preventív gyerekfogászat a fogászati problémák megelőzésésére
Prémium kismama fogászat Budapesten és Gödöllőn

Kismama fogászat

Minden nő életében kiemelt időszak a várandósság szakasza. A női test folyamatos változásokon esik keresztül, néhány dologra, azonban mi magunk is hatással lehetünk.
A terhesség időszakában megváltozik a nyál antibakteriális hatása, sőt a fogakat rögzítő rostok is megnyúlhatnak!!! Azonban pánikra nincs ok, ez egy természetes folyamat, mely a szülést követően magától rendeződik. Igyekeztünk olyan kezeléseket összeállítani, amelyek fájdalommentesen, a magzat egészségét mindenkoron maximálisan szem előtt tartva végezhető.

Bővebben